Faruk Saraç-Fotoğraflar
Faruk Saraç-Fotoğraflar
Faruk Saraç-Fotoğraflar
Faruk Saraç-Fotoğraflar
Faruk Saraç-Fotoğraflar
Faruk Saraç-Fotoğraflar
Faruk Saraç-Fotoğraflar
Faruk Saraç-Fotoğraflar
Faruk Saraç-Fotoğraflar
Faruk Saraç-Fotoğraflar
Faruk Saraç-Fotoğraflar

Faruk Saraç
Gelin ikon düğün firmaları onaylı hesap ikon

Erkek modasında ilklere imza atan Faruk Saraç, azim ve kararlılığın yetenekle birleştiği takdirde insanı nerelere götürebileceğinin en güzel örneklerinden biri olarak karşımızda duruyor.

Faruk Saraç, 1955 yılında Şanlıurfa’da dünyaya geldi. 1981 yılında Kadıköy Opera Çarşısı’nda ‘Butik Faruk’ adıyla ilk mağazasını açtı. Bu tarihten itibaren titiz, özenli ve yenilikçi yapısıyla tasarım çalışmalarına da başladı. Erkek giyimde renk çeşitliliğini öne çıkardı. 1987 yılına geldiğinde altı mağazası vardı ve adını markasına taşıyarak yoluna Faruk Saraç olarak devam etti.

Türkiye’deki ilk erkek modacı olma özelliğini taşıyan Saraç’ın sanat, spor, siyaset ve iş dünyasının önemli isimlerinin yer aldığı geniş bir müşteri yelpazesi var. Saraç’ın erkek giysilerini renklendirmesi Faruk Saraç ve tasarımlarını sadece Türkiye’de değil, dünya moda çevrelerinde de aranılan ismi yaptı. Türkiye’nin erkek modasına alışılmamış renkleri kazandıran Faruk Saraç, şimdi de moda dünyasına “Tematik Defileler” kavramını armağan ediyor. Mesleğini sanatçı kişiliğiyle birleştirdiği “Sarı Zeybek” koleksiyonu, 10 Kasım 1998 yılında Atatürk’ün 60. ölüm yıl dönümünde Dolmabahçe Sarayı’nın muayede salonunda muhteşem bir defileyle aydınlandı. Atatürk, yaşamı boyunca giydiği, gençliğini, cesaretini, dehasını, aklını ve ince zevkini yansıtan kıyafetleriyle yeniden Dolmabahçe’deydi. Büyük beğeni toplayan bu defile Anıtkabir’de de sergilendi. Sarı Zeybek Defilesi’ni 2000 yılında 36 padişahın, şehzadelerin ve sultanların kıyafetlerinden oluşan “Padişahın Esvabı Defilesi” izledi. Faruk Saraç, 2007 yılında 99 mankenin podyuma çıktığı ve Tılsım adını verdiği görkemli bir defileyle moda sektöründe geride bıraktığı 25 yılı taçlandırırken ustalık ve birikimini gelecek kuşaklara aktarabilme çabasına da hız verdi.

Tematik defileler serisi “Geçmişten Günümüze Polis”, “Geçmişte Kapalı Çarşı” kıyafetleriyle devam etti. Saraç, Polis Teşkilatı, Sağlık Bakanlığı, İETT, Türk Hava Yolları, Orman Bakanlığı, Devlet Demir Yolları ve daha pek çok özel ve kamu kuruluşu için tasarımlar da yaptı.

200’ün üzerinde defile yapan Faruk Saraç, 7 kez MGD tarafından yılın erkek modacısı ödülüne layık görüldü. Moda alanındaki bu başarısının ardından kendi adını taşıyan moda okulunu kurdu. Bursa’da 19. yüzyılda kurulan, Fabrika-i Hümayun binası, uzun ve zorlu bir restorasyon süreci sonunda bu amaca hizmet etmek üzere Türkiye’nin ilk tasarım meslek yüksekokulu olan, T.C. Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu olarak eğitim ve öğretim dünyasındaki yerini aldı. Ardından Istanbul Cankurtaran’ da ikinci yerleşke olan yer hem Faruk Saraç Moda Akademisi hem de T.C. Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu olarak eğitim ve öğretime 2013 yılında kapılarını açtı.

‘‘Hiç durmadan, yorulmadan sonu olmayan zamana kadar işleyecek bir makine düşünün. Kainat olsun bu makinenin adı. İçindeki her insan, her canlı ve her madde makinenin mükemmel ahengini sağlayan parçalar olsun.’’

Faruk Saraç, sonsuz evrende ve başı sonu belli olmayan zaman içinde kendi varlığının anlamını düşündüğü anlardan birinde meslek yaşamında 39 yılı geride bırakmak üzere olduğunu fark etti. Faruk Saraç; birikimini, hayatın ona verdiklerini paylaştıkça, insani değerlerinin arttığına, ruhunun zenginleştiğine inandı.

Paylaş:

Faruk Saraç

Belli değilse boş bırakın
Belli değilse boş bırakın
Belli değilse boş bırakın